Следвайте ни

Окончателно: Намалиха глобата на биоцентралата в Труд от 20 000 на 2000 лева

viber icon

Магистрати от Административен съд-Пловдив потвърдиха решението на колегите си от Районен съд, с което наложената глоба от РИОСВ-Пловдив на биоцентралата в с. Труд 20 000 лева бе намалена на 2000 лв. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. 

Максималната санкция от 20 000 лв. бе наложена от екоинспекторите на биоцентралата за усетена неприятна миризма. Проверката била извършена през октомври миналата година след сигнал по телефона. При проверката на място инспекторите действително установили неприятна миризма и съставили наказателно постановление с глоба за 20 000 лв. на собственика на съоръжението. 

Санкцията е обжалвана първо пред Районен съд, който я намалява като размер 10 пъти. От биоцентралата обаче обжалват пред горната инстанция - Административен съд, като настояват глобата да бъде изцяло отменена. Магистратите от Административен съд потвърдиха решението на Районен съд. В хода на делото магистратите приемат, че нарушението безспорно е установено, но от РИОСВ-Пловдив не са посочили мотив за налагане на максималния размер на санкцията. Така глобата е намалена до минималния размер от 2000 лв. 

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?