Следвайте ни

Община "Марица" изпревари Пловдив с модерно школо в Маноле

viber icon

На фона на намаляващия брой ученици и закриващите се училища в малките населени места в Родопите и Подбалкана, малката община "Марица" пише нова история в развитието на образователната инфраструктура. Новооткритото училище "Васил Левски" в село Маноле е истински прецедент от последните десетилетия. Модерната база  отвори врати през септември 2015 г. за 600 деца и бе финансирана с 5 млн. лева от държавния бюджет. Сградата бе построена само за 180 дни, но близо 30 години след първата копка. 

Две години по-късно с решение на Министерството на образованието стана средно училище с приеми през учебната година (2017-2018) в специалности за "Икономист земеделско стопанство" и "Текстилен техник в предачно производство".

Училищната база в с. Маноле е с разгъната застроена площ от почти  4000 кв. метра, с 21 класни стаи, 6 кабинета, асансьор, библиотека, хранителен блок, лекарски и стоматологичен кабинет.

Многофункционалната спортна зала е на площ от  927 кв. метра  и е свързана с учебната сграда. Има комбинирано игрище за физкултурни занимания, волейбол и баскетбол  и трибуни с пет реда седалки с 345 места. 

Така община "Марица" пак ни изпревари, както го направи и с първите специализирани Индустриални зони, привлекли инвестиции за стотици милиони в последните две десетилетия. 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Кметослав Маришки

Кметослав Маришки

13.09.2020 | 11:15

Големците до кога смятат да съществува тая изкуствена община. Всяка община си има общински център. На таз' къде й?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?