Следвайте ни

Кметът на община „Марица“ награди победител в конкурса „Фермер на Тракия“

viber icon

Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов награди основателя на ферма „Кефа на шефа” и мандра в с. Строево Васил Василев. Той получи приза в раздел „Животновъдство“ в конкурса на вестник „Марица“ – „Фермер на Тракия“ от името на дъщеря си Мария Василева, управител на мандрата. 

Малкото семейно предприятие е осъществената детска мечта на бившия строителен предприемач Васил Василев, който започва бизнеса си през 2015 г. с 30 овце от породата „Лакон“. Няколко години по-късно фермата има вече 470 овце и 100 агнета.  Мандрата произвежда традиционни български сирена и кашкавал със срок на зреене 60 дни. 

Димитър Иванов поздрави за отличието Васил Василев, с когото са дългогодишни приятели.

„В Община „Марица“ винаги сме подкрепяли земеделските стопани и се гордеем с всички техни успехи. Името на фермата е изключително удачно избрано, защото всеки, който опита продуктите от семейното производство на бате Васко оценява техния уникален вкус.“, заяви кметът на община „Марица“. 

Той обяви, че тази година се очаква създаването на още 2 семейни ферми на територията на селищната система.

Васил Василев благодари за наградата и отбеляза, че постиженията при всички производители са в резултат на усилена работа.

„Благодаря за неуморния труд на всички фермери. Радвам се, че ежедневно доказваме, че можем да произведем достатъчно качествени храни. Смятам, че аз и дъщеря ми съумяхме да изградим успешно предприятие“, посочи Васил Василев.

На събитието присъства и председателят на Общински съвет „Марица“ Гергана Трендафилова. 

Община „Марица“ е съорганизатор на конкурса „Фермер на Тракия“, чиито 11 победители бяха избрани сред 50 фермери от областите Пловдив, Пазарджик и Хасково.

На официалната церемония по награждаването бе открита и едноименната фотоизложба, посветена на земеделските производители от Тракийската низина, агронауката и образованието в областта на земеделието и хранителната индустрия. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?