Следвайте ни

Най-после глътка въздух за пловдивчани! Атакуват хижа "Здравец" и Копривките

viber icon

Пловдивчани най-после могат да се качат днес на въздух  в планината до хижа "Здравец", Бяла Черква, Студенец и Копривките. Забраната за преминаването  през КПП  към лесопарк "Родопи" е отменена.  

Почивката в планината е разрешена от 9 до 21 часа, при спазване на дистанцията от два метра, както и на  всички други  действащи противоепидемични мерки.

Решението беше взето вчера в късния следобед от Областния оперативен щаб, след като областният управител Дани Каназирева го съгласува със здравния министър Кирил Ананиев.  

Няколко часа преди това на софиянци беше разрешено да се разхождат на Витоша, което предизвика логичен въпрос защо и за пловдивчани  да не бъде отворен  най-близкия планински курорт.

Организиране на пикници и събиране на големи групи  е забранено, макар че от вчера не е задължително да си слагаме маски на открито на обществените места. Затворени за посещение са  хижите и туристическите обекти.

Дани Каназирева предупреди, че спазването на въведените ограничения е задължително." Контролът в  посочените зони ще се осъществява от органите на МВР и се надявам, че гражданите няма да нарушават  мерките, които си остават в сила и важат за всички нас", напомни областният управител.

 

Днес ще стане ясно дали на КПП-та , през които ще минаваме за хижа "Здравец", ще ни искат попълнени декларации или ще ни пускат транзит.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Фани

02.05.2020 | 12:25

Кога ще можем свободно да си ходим по селата? По какво те са по различни от хижа здравец? Шо за управление....

Отговори
2 0

Боже,пази Пловдив

02.05.2020 | 09:03

Дългият мисир на Бойково,другата пьзла се скри под кревата от страх като тресна земетресението.Егаси и иправниците дето имаме.От мега крадеца тотев,на тия безхаберници се натресахме.Че и некадърни.

Отговори
2 3

Пълна неподготвеност

02.05.2020 | 08:50

Мутавчията се оттегли от медийни изяви,време и ти да го направиш,че само дразниш хората.Ама като тресна земетресението се скри под спалнята от страх.Вместо светкавично да направиш изявление да успокоиш хората.Веднага трябваше да тръгнеш кьм епицентъра в стряма,КАлековец иРаковски,ама къде тоя кураж в теб.Ти само умееш да удряш подло в града.Апропо,ляха ли ти куршум срещу уплах

Отговори
2 2

irinka

02.05.2020 | 09:05

Как ще тръгне без някой да и каже? Ще вземе да тръгне и да се озове на гръцко-турската граница.

Отговори
2 2

irinka

02.05.2020 | 07:48

Заяо ни е този областен щаб след като решенията се вземат отгоре? И областната овца и кметския са напълно излишни, журналистите биха могли да си вземат информацията за промените директно, чрез прес рилийзи. Нима тираничното насилие над пловдивчани беше за да се построи един напълно ненужен кокошарник от шпертплат за 300 хилки?

Отговори
7 2

Атанас

02.05.2020 | 07:37

Да се отворят КПП-тата, за да може хората с извън градски дворове да си засеят разсадите. Сега му е времето /ден година храни/.

Отговори
17 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?