Следвайте ни

ДГ „Пролет“ в с. Царацово е първата в Пловдивско с часове по религия 

viber icon

Детска градина „Пролет“ в с. Царацово е първата забавачка в Пловдивска област, в която се преподава религия.

Групата е сформирана преди 2 години, а занятията, които децата от подготвителните групи посещават с огромно желание, се провеждат по половин час веднъж седмично. 

Води ги музикалната ръководителка Цветелина Топчиева, която е и магистър по богословие. За година интересът към заниманията нараства лавинообразно и от 23 деца, които ги посещават през учебната 2018/2019 г. , те се увеличават на 31 през 2019/2020 г.

По време на занятията чрез приказки, игри, флаш карти и интерактивна дъска, малчуганите се запознават с историята на християнството, светците и народните обичаи по време на големите църковни празници. Часовете по религия допринасят и за обогатяване на знанията им по останалите предмети като български език, математика, рисуване и конструиране.

„Децата оцветяват сцена от Светото писание, правят картички по случай Коледа и Великден или пък подреждат форми със срички от името на даден светец, докато получат различни геометрични фигури като триъгълник, квадрат и правоъгълник“, даде пример Цветелина Топчиева.

Директорът на ДГ „Пролет“ Иванка Михова пък е радостна, че с тематични песни, стихове, танци и пресъздаване на църковните обичаи, групата по религия пълноценно участва в тържествата за големите християнски празници и им придава красота и самобитност.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?