Следвайте ни

Дезинфекцират училища и детски градини в община „Марица“

viber icon

Във връзка с регистрираните случаи на коронавирус на територията на България, кметът на община „Марица“ Димитър Иванов издаде заповед за извънредни мерки против разпространението на COVID-19 на територията на селищната система.

С нея се затварят пенсионерските клубове, спират се репетициите на танцовите и певчески състави в читалищата. Не се допускат посетители и в Културно-информационния център „Малтепе“ в с. Маноле.

До второ нареждане се преустановяват приемните дни на кмета на община „Марица“, както и на кметовете на 19-те села. Отменени са всички обявени търгове за разпореждане с общинско имущество. 

Със заповед на Димитър Иванов в община „Марица“ е създаден Оперативен щаб под ръководството на заместник-кмета Петър Минков, чиято цел е превенция на разпространението на COVID-19.

В общината има ограничен пропусквателен режим, като в деловодството гражданите влизат един по един, а служителките работят с маски и ръкавици. На всеки час се дезинфекцират подови настилки, плотове, первази, работни бюра, маси, дръжки на врати, тоалетни помещения, асансьори и всички повърхности, до които хората имат досег.  

Извънредни мерки са предприети и на касите за плащане на данъци в община „Марица“ и в кметствата на 19-те населени места. На всеки от посетителите се раздават маски, а на входовете на сградите е поставен дезинфектант за бързо обеззаразяване на ръцете.

Дезинфекциращи стелки има и пред всички общински сгради на територията на селищната система, а всички кметства, училища и детски градини също са заредени с дезинфектанти.

В забавачките има строг контрол още на входа, като не се допускат болни деца. Днес и утре се дезинфекцират всички помещения и открити повърхности в училищата, които в момента са във ваканция, а в събота и неделя ще бъдат обеззаразени и детските градини.

Забранява се провеждането на всякакви масови мероприятия, в които участват деца. Преустановяват се посещенията на културни мероприятия, а спортните събития ще се провеждат без публика. Препоръчително е и ограничаването на частните мероприятия, с масов характер, на открито и на закрито.

Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов призовава жителите да спазват стриктно мерките за лична хигиена, с оглед на собствената си и на близките си безопасност.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?