Следвайте ни

В Куклен взеха извънредни мерки срещу COVID-19

viber icon

Със заповед на кмета на Община Куклен Мария Белчева се въвеждат засилени  превантивни мерки на територията на Общината срещу разпространението на коронавируса.


Ограничава се  достъпът до сградата на Общината като оперативните дежурни ще допускат гражданите до гишето за обслужване по един, а подаването на заявления за ползване на административни услуги, плащанията на данъци, такси и цени на услуги, ще се извършва на едно гише.Заплащането на данъците за недвижими имоти и таксите за битови отпадъци може да извършва и по банков път, чрез Български пощи, ePay, EasyPay, iCard. Контактът между граждани и служители ще се осъществява на телефон: 03115/2120, по имейл: [email protected], а при неотложна необходимост – на гишето за прием на граждани на първи етаж.

Служителите, работещи пряко с граждани ще  ползват предпазни маски и ръкавици, като за целта в Областна администрация  са заявени 40 000  предпазни маски и ръкавици.
В сградитена общината и на кметските наместничества се  предприемат строги  санитарно-хигиенни мерки като на всеки 1 час ще  се дезинфекцират плотовете, бюрата, помощните маси, телефоните, компютърните конфигурации, химикалите за граждани, дръжките на вратите. На всеки 2 часа помещението ще  се проветрява и ще  се дезинфекцира пода.


Детска градина „Приятели“  ще  е със засилен филтър на входа за проверка на здравословното състояние на децата и персонала. Общината е закупила и предоставила на детските и училищни заведения 10 безконтактни термометъра. Въвежда се и допълнителна дезинфекция на училищата, детската градина  и общинските социални центрове.


 Всички помещения на институции, които работят с граждани, ще се дезинфекцират по 4 пъти на ден. Препоръчва се  обществените сгради, в това число търговски обекти, банки, центрове за обслужване на клиенти и др., също да предприемат допълнителни мерки за почистване с дезинфектанти 4 пъти дневно.


Преустановят се масовите мероприятия, включително спортни и културни, в които се събират много хора на закрито на територията на общината, в това число заниманията на клубовете за извънкласни дейности, тренировъчните занимания на всички спортни клубове на територията на общината. Спират се репетициите и груповите пътувания на всички клубове и самодейни състави, както и дейността на клубовете на пенсионера и на клуба на жената.


Фирма-превозвач, която извършва обществен превоз на пътници, е получила предписание за по-строги хигиенни мерки за допълнителна дезинфекция на превозните средства.


Всички физически и юридически лица да оказват съдействие и помощ на здравните служители и на органите, свързани с дейността по овладяване на епидемиологичната обстановка, призовават от общинската администрация в Куклен.

Препоръчва на собствениците на търговски обекти, банки и центрове за работа с клиенти да предприемат мерки за допълнителна дезинфекция на търговските обекти и да повишат хигиенните изисквания към персонала при извършване на търговия на открито. Препоръчва на собствениците хотели, места за настаняване и заведения за хранене и развлечения да предприемат мерки за допълнителна дезинфекция в обектите; да повишат хигиенните изисквания към персонала и да осигурят  измиващи и дезинфекциращи препарати в санитарните възли.
„Важно е да запазите спокойствие, да се информирате от официални източници и бъдете дисциплинирани, като спазвате добра лична хигиена и ограничите социалните си контакти“-  призова жителите на община Куклен кметът Мария Белчева. 

 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?