Следвайте ни

"Солени" глоби в Куклен за увреждане на зелените площи

viber icon

До 10 000 лв. може да стигне глобата за юридическо лице или едноличен търговец, които късат или увреждат цветя в парковете в община Куклен, предвижда проекта за нова общинска наредба. До 500 лв. могат да стигнат глобите за граждани, които увреждат засадената растителност в парковете, увреждат съоръжения за игри или поставят рекламни табели.

За замърсяване с отпадъци на детски площадки, паркове, градини и тревни площи глобите са съответно до 1 000 лв. за физически лица и до 4 000 лв. за юридически. С глоба от 50 лева до 200 лева се наказва лице, което паркира пътно превозно средство в паркове, градини, детски площадки, и зелени площи, предназначени само за пешеходци, се казва още в проекта на наредбата.

Напомняме, че Община Куклен стартира голяма реконструкция на централна градска част в града, както и облагородяване на паркове и градинки. От общинска администрация обявиха, че през годините многократно са били увреждани цветя и дръвчета в парковете от граждани. С  по-солените глоби се търси и превантивен ефект. Проектът на новата наредба е качен за обществена консултация.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?