Следвайте ни

С 13-метрова клада посрещат Сирни Заговезни в с. Добрич

viber icon

Със запалването на голяма 13-метрова клада в село Добрич ще отбележат 10 март - Деня за прошката. Събитието е от 17.30 ч.
Своеобразният рекорд с най-високо изградената клада е подготвен от кмета на селото Марин Маринов и читалище "Пробуда" и се издига в двора на бившото местното училище. Близо 20 кубика дърва и шума са използвани за направата на огромното огнище.
Поверието на празника гласи, че колкото по-високо стигне светлината на огъня - толкова по-плодородна ще бъде годината за населеното място, споделя кметът на селото Марин Маринов.
Свързан с големият огън ще бъде и по-малък, за да могат младите мъже от селото да го прескачат за здраве. 
В празничната програма ще вземат участие над 105 танцьори и изпълнители. За жителите и гостите на Сирни Заговезни в Добрич ще участват танцовите състави от Меричлери, НЧ "Хр. Ботев 1902", село Доситеево и самодейци от ПК "Сладък кладенец" - Гълъбово.
Талантите от "Галаксико" ще зарадват гостите на събитието със специално подготвена хореография за празника. Мъжката певческа група от село Тракия и от местното читалище "Пробуда" ще изпълнят традиционни за обичая песни. За доброто настроение на всички ще свири оркестър "Агрофермер" с ръководител Кънчо Митев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?