Следвайте ни

Ремонтираха 11 улици в Куклен

viber icon

11 улици бяха ремонтирани през 2018 г. в Куклен. Това са част от ул. "Плиска", ул. „Яне Сандански", ул. „Възраждане", ул. „Бачо Киро", ул. „Хан Крум" и  ул. „Захари Стоянов",  ул. „Искра", както и част от ул. „Студенец", ул. „Димчо Дебелянов", ул. „Речна" и ул. „Малина".

На някои от тях бе извършена подмяна на водопроводната мрежа, газифициране, изграждане на нови тротоари и бордюри и цялостно асфалтиране.

В момента тече изграждане на две улици с канализация в Промишлено-търговска зона Куклен на стойност 800 000 лв.

Също така беше почистено дерето от двете страни на улица „Речна", между улица „Райна Княгиня" и улица „Славянска". От речното корито бяха премахнати дървета, храсти, отпадъци и наноси, които възпрепятстваха течението на реката и повишаваха риска от преливане и наводняване на улици и къщи.

Ремонтът на улица „Речна" се състоеше в подмяна на водопровода, почистване на площадното пространство пред входа на църква „Св. Тодор" и изграждане на нова пътна настилка от бетонни ивици по цялата улица и площада пред църквата. Беше монтирана изцяло нова чешма на мястото на старата, където отново потече изворна вода.

В момента тече ремонт на площадните алеи в централния парк на Куклен.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?