Следвайте ни

Община Куклен приема бюджет 2019

Строителство и облагородяване са основните акценти във финансовата рамка 

viber icon

На редовно заседание днес  общински съвет Куклен ще гледа бюджета на общината за 2019 година. Общата рамка на местния фиск  е  9 257 962 лв.  Делигираните от държавата дейности възлизат на малко повече от 3 млн, и 200 хил лв. , а 6 млн.лв. е планирания приход за местни дейности.  За Образованието са предвидени 2 350 000 лв., за „социални дейности ” – над 320 хил. лв., , а 747 хил.лв. е План-сметката за дейност "Чистота". За подкрепа на три спортни клуба са предвидени 65 хил.лв., а с 3 хил. лв. по-малко е планът за Културни дейности. 


Улиците "Демокрация" и "Преслав" в гр. Куклен ще бъдат изградени с държавната субсидия за капиталови разходи. Ще се асфалтират още и улиците пред два от големите релиогиозни храма в общината - пред православната църква "Св. Атанасий" и тази пред единствената джамия в града, предстои и ремонт на улицата около градските гробища.  Предвижда се още и ремонт на улици в селата Гълъбово, Руен, Цар Калоян, както и по пътя за Доралък и Яврово. 


Ремонтни дейности и облагородителни мероприятия в централната градска част на града продължават, а през 2019 година с местни средства ще се ремонтира и сградата на бившата Поликлиника. Предивижда се още изграждане на спортни и детски площадки.
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?