Следвайте ни

Мъж излъга че е наръган на тел. 112, отърва солена глоба

viber icon

Мъж от Куклен си направи грозна шега с телефон 112, но успя да спести наложената му глоба в размер на 2000 лева.

Случката станала около 10 вечерта на четвърти февруари. Тогава мъжът звъннал на номера за спешни случаи и разказал, че след битов скандал е бил наръган с нож.

Веднага била организирана проверка. Служителите на МВР, които били изпратени на място видели, че човекът няма никакви травми и всъщност става въпрос за фалшив сигнал. Полицаите му съставили акт в размер от 2000 лева за нарушение от закона с номера за спешни повиквания. Малко по-късно било издадено и наказателно постановление, срещу което шегаджията решил да обжалва пред Темида.

В съдебната зала били разпитани униформените служители, които изцяло потвърдили случката и дори разказали, че нарушителят сам е признал вината си пред тях. Защитата лансирала тезата, че в наказателното постановление са допуснати съществени нарушения, които накърнявали правото на защита на нарушителя.

Магистратите прегледали документацията и забелязали, че не била посочена датата на издаване на въпросното постановление. Според съдебните кодекси това е съществено нарушение, тъй като не можело да се прецени дали са спазени сроковете за обжалване и подаване на възражения.

Поради тази причина глобата била отменена.

Решението подлежи на обжалване пред Пловдивски Административен съд.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?