Следвайте ни

Куклен взе мерки за претъпканите рейсове от Пловдив

viber icon

В писмо до медиите община Куклен благодари на гражданите за сигналите, в които те съобщават за нередности, свързани с транспорта между нея Пловдив. Вчера стана ясно, че пътниците в рейса за Куклен са натъпкани вътре като в консерва и не се спазват никакви мерки за безопасност, предписани от здравните власти като превенция от зараза с коронавирус. От управата твърдят, че са предприели мерки положението да се промени.

Ето текста без редакторска намеса:

Вчера няколко граждани  ни изпратиха снимка с претъпкан автобус  пътуващ по линията Куклен - Пловдив. Снимката е направена в 7.15 часа и ясно се вижда, че фирмата превозвач не спазва указаните мерки за сигурността на гражданите. По случаят  има образувани проверки от всички инстанции с цел превозвачът да понесе отговорност за нарушаване на противоепидемичните мерки. Сезирали сме  РЗИ – Пловдив и Първо Районно управление – Пловдив за нарушения на противоепидемичните мерки от страна на превозвача и фирмата – превозвач. Тече процедура  по налагане на санкции към транспортната фирма.

Бихме искали да Ви уведомим, че всекидневно се извършват проверки от служители на Първо Районно управление - Пловдив, от Районна здравна инспекция - Пловдив и от служители на Община Куклен из търговските обекти на територията на Общината.  До този момент не са установени нарушения на противоепидемичните мерки, освен в някои от фирмите, на които са им направени предписания за отстраняване на нередностите. Последващи проверки ще се извършват редовно,  за да  не се  нарушават  предвидените мерки. 

 Всички ние не трябва да допускаме некоректни превозвачи или собственици на магазини да нарушават предвидените мерки. Затова  при забелязани от Вас нарушения  своевременно ни уведомявайте на тел. 03115/21-20 или на e-mail [email protected]

 Само със съвместни усилия и отговорно гражданско поведение ще успеем да  преминем през тази тежка ситуация.  Още веднъж Ви благодарим за сигнала!  Бъдете здрави Вие и Вашите семейства!  

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?