Следвайте ни

Бедствието: Свлачища в Родопите, евакуират хора! СНИМКИ

viber icon

Две възрастни жени са евакуирани през нощта от домовете им в село Давидково, община Баните заради свлачище, което опряло в къщата им. Възрастните жени са евакуирани с помощта на екипи на "Пожарна безопасност" при техни роднини, каза кметът на община Баните Милен Белчев. Теренът над къщата на възрастните жени е свлачищен, днес предстои работа с тежка техника за разчистване там, каза кметът.

През нощта в общината свлачища прекъсват пътища по основни трасета.
Голямо свлачище е свалило в село Малка Арда селскостопанска сграда и лека кола от второстепенна улица на разположения отдолу главен път Смолян - Баните. "Пътят беше затворен за около 3-4 часа, докато разчистим. Селскостопанската сграда на Румен Арнаудов се е съборила от прииждащи води от ската отгоре. Свлачището е повлякло и паркирана на горната улица лека кола на Здравко Патев", каза Белчев.

Участъкът е отпушен с три машини, които продължават работа в селото, тъй като има още свлачища на второстепенни улици в Малка Арда.
Затворен за два часа е бил през нощта и пътя Гълъбово - Баните в село Вишнево от голямо свлачище. Това свлачище се активизира на два пъти и запушва четвъртокласен път, каза Белчев.

В село Стърница има два паднали дървени стълбове с електропроводи, по които тече ток. В момента екипи на ЕВН отиват на място, за да изключат напрежението по авариралите стълбове.

Без ток заради аварии са селата Стърница, част от Давидково, Босилково, Глогино и Вълчан дол.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?