Следвайте ни

16 души от рискови страни се върнаха в Куклен

viber icon

16 души до момента са  завърналите се  жители на Куклен от рискови страни. Всички са регистрирани и е  осъществен  контакт с тях от служители на МВР, а с някои от тях лично кмета на общината Мария Белчева е разговаряла по телефона.Нито един от завърналите се няма симптоматика.  


 Служители на Първо РПУ са посетили на адрес лицата  и са ги предупредили за карантината.  Всички завръщащи се от чужбина имат задължение да уведомят незабавно личните си лекари за пристигането си в страната, за да могат личните лекари да уведомяват общинската администрация в  Куклен. Сигналите се предават и на органите на  МВР.


 Лицата завърнали се след дълъг престой в чужбина и нямащи лични лекари в България трябва да  уведомятРайонната Здравна Инспекция/РЗИ/.  


От кризисния щаб в община Куклен апелират да не се заклеймяват  завръщащите се и населението да бъде  спокойно. От щаба припомнят, че карантинния период е 14 дни и призовават всички завърнали се да го спазват, като не напускат домовете си.


Кметът Мария Белчева разпореди да се сформират  работни екипи за проверка спазването на мерките по заповедта на министъра на здравеопазването и решението  на Областния кризисен щаб.  Екипите са от общински служители, като единия от тях  извършва периодични проверки на работодателите на територията на гр. Куклен относно осигуряване на предпазни средства на работниците и спазване на санитарно-хигиенните изисквания в работните и санитарните помещения.

Другият екип извършва периодични проверки на работещите търговски обекти на територията на гр. Куклен относно осигуряване на предпазни средства на работниците и клиентите, спазване на определената дистанция и брой посетители, както и на санитарно-хигиенните изисквания в обекта и санитарните помещения. Кметските наместници в малките населени места на община Куклен  извършват проверките на работодателите и търговските обекти на територията на съответните населени места.


От общината съобщават, че започва миенето на уличната мрежа, продължава дезинфекцията на обществени места и институции, паркове и градинки.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?