Следвайте ни

Ужас край Кричим! Вълна от ВЕЦ-а заля риболовец, търсят го

Завлеченият от водата е от Пазарджик, пристигнаха роднините му

viber icon

Голяма трагедия на река Въча до Кричим днес. Малко след 10 часа пускат ВЕЦ-а и изведнъж залпово приижда огромно количество вода. 60-годишен колега риболовец, нагазил във водата, не успява да излезе веднага. Ботушите му се напълват с вода и течението го повлича надолу.

Това съобщиха във фейсбук очевидци, като разказът им беше потвърден пред "Марица" от наш колега.

"Другите риболовци подават сигнал на 112. Вецът спира водата и колегите рибари започват да го търсят. Търсенето е трудно, тъй като бреговете на Въча са обрасли с храсти и дървета, и трябва да се гази. Колегите са екипирани за газене, няма проблем. В 12 часа обаче ПАК ПУСКАТ МОЩНАТА ВОДА, ЗА ДА ПРАВЯТ ТОК!

Това ми го разказват колеги от издирването. Междувременно идва полиция, пожарна, ГЗ, обаче при тая водна стихия няма как търсенето да продължи. В 16.30 ч ме уведомиха, че вецът още не е спрял водата! Сега идват едни момчета с кросови мотори от Кричим, за да обиколят и от другия бряг. Пристигнали са и близките на риболовеца от Пазарджик. Дано човечецът е оцелял по някакъв начин...
Други риболовци, били на реката по същото време, пишат по страниците ни във ФБ, че залповото изпускане е било толкова мощно, че едва са успели да излязат. На реката НЯМА СИСТЕМА ЗА ОПОВЕСТЯВАНЕ, че предстои пускане на веца - сирени или нещо подобно. Ами извинявайте, ама освен риболовци, на Въча има и плажуващи!

Другия път ще бъде отнесено някое дете! Колко му е да монтират поне пет сирени в Кричим, Куртово Конаре, Йоаким Груево и Кадиево? Колегите риболовци от години реват и пишат жалби. Ама чакаме някой да умре... Нямам думи направо", пише колегата журналист Станил Йотов.

Той потвърди пред "Марица", че ромската махала в града е в постоянен страх от тези изпълнения. Деца от квартала редовно се къпят лятно време в реката и родителите треперят дали няма да ги отнесе поредната вълна.

 

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Филибелия

Филибелия

02.05.2021 | 08:43

По-интересно е,на кого е тази ВЕЦ? Кое гов,едо е собственик,за да му се потърси отговорност. Може пък и да я взривим...ако не се предприемат мерки.

Отговори
2 1
НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

01.05.2021 | 18:52

Чета тези редове и ми се иска да взема един автомат и направо наред.Как може бе,как може.Това е углавно престъпление.Така е,защото на такива възлови и отговорни места се слагат шуробаджанашки келеши,които въобще не им пука е за живота на хората.Единственото което ги интересува е собствената облага.Жалко за човека.

Отговори
27 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?