Следвайте ни

Спешно укрепват пътя Кричим-Девин, камионите ще минават през Пампорово ВИДЕО

viber icon

Започва укрепването на срутената подпорна стена по пътя Кричим – Михалково. Това стана ясно по време на извършената проверка от областния управител Дани Каназирева, представители на Областно пътно управление и фирмата изпълнител „„ИСА - 2000“. Инцидентът стана в късния следобед вчера, като засегнатият участък е около 30-метра. От снощи там движението е пренасочено в една лента и е забранено преминаването на тежкотоварни автомобили над 3,5  тона. Регулира се с пътни знаци и светлинна сигнализация.

„Тежко е положението. От вчера сме в непрекъсната връзка с Агенция „Пътна инфраструктура“ , както и с Областно пътно управление. Взеха се незабавни мерки и укрепването започва. По време на укрепителните дейности тежкотоварни превозни средства ще минават по обходния маршрут през Пампорово, но  Околовръстното в Пловдив също се ремонтира и този трафик ще се прехвърли през Пловдив. Затова държа да се обсъди внимателно техническо решение  за възможност преминаване по тоя път в едната лента с всички предпазни мерки. Разбира се, ако е възможно“, коментира Каназирева.                                                                                                           

Тя обясни, че са проведени разговори с  ЕВН. Днес на място има аварийна група, а утре ще бъде изключено високото напрежение, за да могат да започнат всички необходими действия по укрепването. 

От своя страна Паун Иванов от фирмата, която ще извърши укрепването обясни, че това са подпорни стени правени преди повече от 50 години. Те не са били включени в проекта при изпълнението на пътя и цялостната му реконструкция. Той не се ангажира с конкретен срок на изпълнение, защото първо трябва да се обследва много внимателно срутването.

„Не можем да кажем, докато не открием, къде можем да стъпим на здраво, за да се направи нова такава подпорна стена. Ние не искаме да пада повече. Проектът ще каже в какъв вид и как ще бъде направена, добави Иванов.

Областният управител добави, че желанието на всички е по най-бързия начин да стартира укрепването.

„ Прави се временна организация, както от страна  на област Пловдив, така и от страна на област Смолян“, заключи Каназирева.

Тя съобщи още, че от днес стартират и ремонтните дейности на пътя за Лилково и Ситово, както и укрепване на новото свлачище в района.

„Лично аз съм дала дума, след мои разговори със  заместник-министър  Нанков и с г-н Терзийски, председателя на УС на АПИ. Обещах и на хората от инициативните комитети на двете села, че ремонтът ще стартира през февруари и при подходящи условия. Най-важното е да се направят – 9-те километра от разклона на Бойково до Лилково, които нямат асфалтова настилка, поясни областният управител.

 


 Снимки: Яница Марова
 
 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Абе

Абе

09.02.2021 | 18:51

Паун Иванов да не се прави на утрепан. Строят некачествено, а Иса 2000 е ДПС произведение и там принципа лява ръка десен джоб е водещ. Магистрала Марица нали те я строиха. Е, цялата е в кръпки, а там движението на МПС клони към нула, а ако беше натоварена.

Отговори
2 0
Гарантирано от Герб

Гарантирано от Герб

09.02.2021 | 18:35

Гарантирано от Герб. Бай-Тошовите пътища и магистрали 40 години не се срутиха, но ремонтираните на Тиквата магистрали и пътища се рушат седмици след пускането им. Гласувайте пак за такива крадци!!!

Отговори
3 1
чичо мичо

чичо мичо

09.02.2021 | 18:14

Що не пишете кога го ремонтираха?Кога го ремонтираха, кога се срути.БОКО-BG-запазена марка.

Отговори
5 0
Некадърници

Некадърници

09.02.2021 | 16:33

От ковида е, нали?

Отговори
6 0
Чичо Ичо

Чичо Ичо

09.02.2021 | 15:00

Дали ще инспектира свлачище или космически кораб за нея е все едно!

Отговори
7 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай