Следвайте ни

Ето го първото осиновено куче от Кричим след скандала с поисканите сурови глоби

viber icon

Първо бездомно куче от Кричим вече е осиновено. Това е Поли и тя заминава за Враца. Това стана ясно по време на протеста днес в Кричим срещу поисканите сурови глоби , до 500 лв., от кмета на Кричим за тези, които хранят бездомни кучета и котки на обществени места. Снимки публикува във Фейсбук Leila Abas Tomova. 

Общината няма нужните средства за изграждането на приют за бездомни кучета, а популацията им в града рязко се е увеличила. Според запознати, много жители от близките населени места се отървават от кучетата си, като ги откарват в Кричим и там ги пускат. 

Днес защитници на животните пристигнаха пред кметството в града. Те занесоха хранилки и чували с храна за кучетата и котките. Ще бъдат назначени доброволци, които да разпределят храната. 

Междувременно градът се раздели на две. Друга част от жителите на Кричим подкрепиха кмета в исканията му за налагането на големи глоби за тези, които хранят бездомни кучета и котки на обществени места. Някои обясниха, че са били нападани от глутница бездомни кучета в града. И призоваха природозащитниците, щом са загрижени за бездомните животни, да си ги отведат вкъщи.

Снимки: Leila Abas Tomova, Фейсбук

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?