Следвайте ни

Заради съмнения за COVID- 19 пускат рейнджъри от Стрямската бригада в отпуск

viber icon

Пускат  част от военнослужещите от 61-ва Стрямска бригада  в отпуск, за  да  ограничат контактите ми, броят на тези които ще „пазят стаята“ 14 дни все още се уточнява, заяви командирът на 61-ва Стрямска бригада бригаден генерал Деян Дешков. 

Още от 24 март командването на бригадата пусна в отпуск всички военнослужещи, които са имали контакт родителите на 20-годишния младеж  със съмнения за корона вирус. Контактите касаят периода  от 12-ти до 18-ти март.

 Ако резултатът от теста на младежа е положителен, списъкът с контактните лица ще бъде предаден на РЗИ Пловдив, за да бъдат поставени под карантина, заяви бригаден генерал Деян Дешков. А ако е отрицателен, тогава всички военнослужещи ще бъдат върнати на работа. 

Още трима военни от 61-ва Стрямска бригада, чиито деца са се върнали от рискови държави, както техни близки,  са излезли в отпуск.

На 24 март в профила на 61-ва бригада във Фейсбук бе съобщено, че родителите на 20-годишния младеж, който е съмнения за коронавирус  са излезли в отпуск от 18 март, а синът им се върнал от Англия на 12 март.

 Нямам отговор защо родителите на младежа не са постъпили целесъобразно като излязат в отпуск. Те ще понесат своята отговорност, заяви Дешков. Той търди, че в бригадата са взети всички мерки относно борбата с COVID 19.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?