Следвайте ни

Трима директори на музеи в Подбалкана с отличие „Златен век“

viber icon

По случай 24 май – ден на славянската писменост и на българската просвета и култура трима директори на музеи в Подбалкана са удостоени с  почетното отличие на Министерството на културата „Златен век“, както и с  грамоти за принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност .

 Дора Чушева, директор на Национален музей "Васил Левски" в Карлово е отличена  с почетен знак „Златен век“ - звезда, грамота и парична награда.

Директорът на  Национален музей "Христо Ботев" в Калофер  Ася Николова е отличена с почетен знак „Златен век“ – „Печат на Цар Симеон Велики“, златен, грамота и парична награда.

Стоян Иванов, директор на Историческия музей в Клисура  е награден с почетен знак „Златен век“ – „Печат на Цар Симеон Велики“, сребърен, грамота и парична награда.

Почетното отличие на Министерството на културата „Златен век“ (в различните му категории) традиционно се присъжда на дейци от различни области на културата и изкуствата за техния принос за поддържането и разпространението на българските традиции и духовност у нас и по света.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?