Следвайте ни

Трагедия в Карлово! Заразата уби любима учителка

viber icon

Коронавирусът погуби обичана учителка в Карлово. Битката за живота си е загубила дългогодишната преподавателка от СУ “Васил Левски“ г-жа Веселка Балтова , съобщава Глас бг.

„Угасна един живот, отдаден на другите. Тя даряваше любов и усмивка на всички около себе си, заразяваше с позитивизъм и добро настроение", сподели в социалните мрежи директорът на учебното заведение Мариана Манчева.

Преди два дни директорът на ОУ "Петко Каравелов" в Асеновград Христо Андонов изгуби битката с коронавируса, а едно училище и град изгубиха един прекрасен човек и професионалист. Преподаватели от Асеновград възнамеряват да изпратят писмо до министъра на образованието и до Регионално управление на образованието – Пловдив, в което призовават да се премине изцяло на онлайн обучение. Те посочват, че образованието в електронна среда дава положителни резултати. Учителите смятат, че трябва психолози да започнат да работят не само с учениците, но и с родителите и дори с преподавателите.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

Някоя си

Някоя си

21.11.2020 | 17:11

Стига глупости бе, жената ми беше комшийка и от 2-3г жената имаше здравословен проблем, коронавируса ви е убил мозъците прости

Отговори
3 8
Djdhsb

Djdhsb

21.11.2020 | 17:57

КАК НЕ ВИ Е СРАМ!!!!!!

Отговори
3 0
5f5b5d6x

5f5b5d6x

21.11.2020 | 16:46

Как не Ви е срам господа и госпожи управляващи! Май животът на отделния човек за вас не струва пукната пара, защото вас ви преглеждат и приемат без ред и опашки и даже идват при вас, та да не се срещата с народа. Но за да угодите на всякакви невежи и некадърници с мнение сте готови да жертвате учителите. Не сте ли се замислили, след като толкова често употребявате фразата 'на първа линия', че учителите са на първа линия, но от другата страна на барикадата. Защото те се срещат при работата с достатъчно голям брой деца, които пренасят вируса, но не боледуват толкова ... За да угодите на родители, сдружения и разни фондацийки вземате решения, без да попитате учителите. С тях се отнасяте като със слуги, които нямат право да кажат и дума.Постоянно натяквате, че увеличавате заплатите на учители и лекари и ги противопоставяте на останалата част от обществото (разделяй и владей, но докага?) и нищо не казвате за вашите зашлати, които тихомълком растат и то със значителни суми. Демократично ще ни обясните и защо работещите в съдената система ще си получат по три заплати за коледа. В тази ужасна ситуация наблюдаваме непукизма на ръководещите държавата - гледаме маркировката на магистралите и хъбовете за пренос на газ. Тези хора,май, живеят в друга държава. Всеки учител на ден при 6 учебни часа се среща с поне 60 до 100 различни ученици, за които, каквито и заповеди да издадете, те не важат, защото вкъщи им казват друго , защото родителите не носят каквато ѝ е отговорност за липсата на първите седем години и за още много неща. А замисляли ли сте се, че тези учители също имат семейства и деца, и възрастни родители. Май не знаете, че учителите също са хора, защото за тях дори журналистите пишат като цитират професията им. Всички разбрахме, че родителите работят от вкъщи и децата им пречат, а и е много по-лесно да им бутнеш дневните пари и да знаеш, е няма да ти пречат вкъщи и няма да мислиш какво да им приготвиш за хранене за целия ден. И същите тези родители, които но обясняват като едни големи специалисти колко е важно да се ходи на училище, при нормална обстановка наближат ли празници и ваканции започват трескаво да търсят начин да освободят детето си от училище, защото имали планирано семейно пътуване и никой и нищо не е в състояние да ги спре, защото те стигат до истерии, а заплахите им нямат край. Но най-циничното е, че всички тези, които сега обиждат по всякакъв начин учителите, като се започне от главата на рибата и журналистите, на 24 май ръсят кухи поздрави и пожелания. Лицемерници! И не забравяйте, че докато учениците ходят до училище, срещат се в училище със съучениците си и се прибират вкъщи има вероятност да ви донесат неприятния вирус в дома.

Отговори
22 1
Шушана

Шушана

21.11.2020 | 17:16

Поздравления! Точно, кратко, ясно!

Отговори
3 0
политика

политика

21.11.2020 | 15:53

Борисов, изпрати партийните си лакеи да преподават! Тези учители не са подписвали договор да умират на работните си места!

Отговори
15 1
До кога ще търпим

До кога ще търпим

21.11.2020 | 15:14

Жалко за всички ,които си отисоха заради к.ретенизма на управляващите! Учителите да не се дават! Здравето и живота са най-важните.Училищата тпябна да минат на онлайн обучение поне докато броя на болните започне да намалява.Ако иска министъра на образованието,зам.министрите му...Да влязат те да преподават! На стола пред бюрото е лесно!

Отговори
26 0
Учители

Учители

21.11.2020 | 15:19

Оставка на тая областна. Измряха толкова хора

Отговори
21 1
444

444

21.11.2020 | 15:07

За смъртта на тази учителка както и на много други хора починали през последните месеци са виновни Борисов и шайката му.За да останат още няколко месеца навласт жертват живота на хората.Позор.

Отговори
21 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?