Следвайте ни

Спасяват фабриката "Евлоги Георгиев": Кметът на Карлово договори среща в Министерството

viber icon

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов договори работна среща в Министерство на културата по проблема със срутения на 14 юни покрив на бившата фабрика "Евлоги Георгиев" в града – дарение на карловци от Евлоги Георгиев. 

Срещата е със заместник-министъра на културата доц. Пламен Славов, с главния директор на главна дирекция "Инспекторат по опазване на културното наследство" Александър Трайков и началника на отдел в Министерството на културата Аксиния Бутева.

Вчера комисия, назначена със заповед от кмета, направи външен оглед на сградата. Собственикът на фирма „Пиринпласт“, в чийто активи е бившата фабрика обаче отказва достъп на комисията за извършване на вътрешно обследване.

На 17 юни /четвъртък/, заместник-кметовете Антон Минев и Николай Цветков ще представляват Общината на договорената среща в Министерство на културата.

Целта е в най-кратък срок да стане възможно изработването на проект за аварийно укрепване на сградата.

 

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?