Следвайте ни

Съдът отряза жалбата на бившия кмет на Калояново

viber icon

Съдебен състав на Административен съд – Пловдив отхвърли като неоснователна жалбата на бившия вече кмет на  Калояново Георги Георгиев  против Решение на  Общинска избирателна комисия Калояново № 144-МИ/ 27.05.2021 г. , с което се обявява предсрочно прекратяване на пълномощията му като кмета на общината.

Съдът приема, че решението на Общинска избирателна комисия в  Калояново е издадено от компетентен орган при наличието на изискуемите от закона мнозинство и кворум, в предвидената от закона форма, поради което същото се явява законосъобразно.
В мотивите си съдебният състав сочи, че не е налице  противоречие с разпоредбата на чл.27, ал.2, т.2 от АПК, тъй като предметът на висящото съдебно производство пред Върховен административен съд /адм.дело № 1453/2021 г./ не е идентичен с настоящия.

С Решение № 143-МИ/25.11.2020г., ОИК е постановила отказ за предсрочно прекратяване на правомощията, докато с Решение  № 144-МИ/ 27.05.2021 г. се обявява предсрочно прекратяване на пълномощията на кмета. Следователно наличието на издаден индивидуален административен акт и висящо административно производство с различен предмет не е пречка за валидно упражняване на правомощието на органа да издаде нов акт.


Решението по адм.дело № 1407/2021 г. подлежи на обжалване пред ВАС на РБ в 7 – дневен срок.

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Георги

Георги

20.06.2021 | 19:05

Ще видим, ти виждал ли си ме или ме познаваш, за да комевтираш! Излез с името си !!!

Отговори
0 0
бело

бело

12.06.2021 | 08:52

шмъркай си белото вече кметски стол през крив макарон ще видиш ....................ем ос.рано ем за правда се бори...така е като изтървеш кокала вълци много...

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?