Следвайте ни

Рокери превзеха Подбалкана, тръгват към паметниците на Вазов и Левски

viber icon

Рокери превзеха Подбалкана, стотици ръмжащи мотори, пристигнали от цялата страна на Манастирска поляна край Сопот, тръгват на почетна обиколка на най-светите за всички българи места –  към паметника на Патриарха на българската литература Иван Вазов в града и към Карлово до паметника на Апостола на свободата Васил Левски. По традиция всяка година рокерите от цяла България се събират край Сопот, за да закрият мотосезона. А почетната обиколка е тяхната култова проява на почит към великите българи.

Мотосъборът бе открит снощи с водосвет, а  след това започнаха  рокерските състезания, в които имаше много шум на мотори, смях и адреналин. Специална комисия отчете кой е първият пристигнал рокер, кой е дошъл от най-далече и кой мотор е с най-големи задни части.

Малко по-късно Подбалкана оглуша от състезанието „Най-шумен мотор“.

Днес следобед ще бъдат наградени победителите в скоростната отсечка, а довечера започват новите игри – за най-красив тунинг, дърпане на камион и канадска борба за мъже и за жени.

Довечера рокерите ще изпратят лятото с голям купон – „Епизод“ ще забият на историческата манастирска поляна. Група „Шеки“ ще вдигне още градуса на веселбата, гайди ще огласят цялата околност. А десетки ще проверят обича ли ги късметът в голямата рокерска томбола. Преди да закрият сезона, рокерите ще запалят факли, които ще озарят нощта.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?