Следвайте ни

Представиха новите бойни задачи на 61-ва Стрямска бригада

viber icon

Мащабна подготовка за нови батальонни учения и за  участие в международна мисия  започват военнослужещите  в 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово. Новата учебна година в поделенията в Карлово и Казанлък стартира  при спазване на всички мерки срещу разпространението на коронавируса.

Имам честта от името на командването, личния състав на 61-ва Стрямска механизирана бригада и лично от свое име, да поднеса най-сърдечни поздравления към всички военнослужещи, заяви командирът на бригадата бригаден генерал Деян Дешков. Той  посочи  основните задачи през новата учебна година в армията.

Подготовката обхваща всички формирования на най-голямото и елитно съединение на Българската армия. Военнослужещите ще се готвят за батальонно тактическо учение с бойна стрелба „Balkan Sentinel” с участието на 3-ти механизиран батальон и самоходен артилерийски дивизион на учебен полигон „Ново село”.

Формированията на бригадата ще се подготвят и за тактическо учение с бойни стрелби „Шабла“ с участие на зенитно –ракетния дивизизон.

Предизвикателства пред военнослужещите от 61-ва Стрямска бригада са двете сертификации – едната е на щаба на бригадата съвместно с щабен батальон на учебен полигон „Ново село”. Другата серфитификация е на Втори механизиран батальон, тя ще се проведе на учебен полигон „Корен“.

През тази година ще продължи провеждането на ежегодни полеви лагери на артилерията, на разузнавачите и на формированията за противовъздушна отбрана.

До края на годината ще бъде сертифицирана и изпратена  рота за охрана за участие в международната мисия на НАТО за подготовка, съветване и подпомагане „Решителна подкрепа” в Афганистан от формированията на бригадата.

Военнослужещите от 61-ва Стрямска бригада ежедневно проявяват своя професионализъм, желание и стремеж за усъвършенстване на знанията и уменията си, заяви още бриг. Генерал Деян Дешков. Той пожела на войниците и офицерите да  запазят своя боен дух и желание за доказване при изпълнение на поставените задачи.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?