Следвайте ни

Младежът със съмнения за COVID-19 е син на рейнджъри от Карлово

viber icon

20-годишният младеж, чиито родители са военнослужещи в 61-ва Стрямска бригада в Карлово, е със съмнения за коронавирус. Резултатите от взетата проба за COVID-19 ще бъдат известни утре, 25 март.

А информацията от  официалните съобщения на община Карлово и 61-ва Стрямска бригада изправи на нокти Подбалкана. В най-голямото съединение на Сухопътни войски, базирано в Карлово работят над 3000 души, страхът да пламне региона вече сковава населението.

 Младежът със съмнения за коронавирус бе настанен вчера в Инфекциозно отделение на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ в Карлово. Той е живее с родителите си  от карловския квартал „Сушица“.

Върнал се е на 12 март от Англия. От тогава спазвал домашна карантина.

Родителите му са в отпуск от 18 март 2020 г.

В момента се доуточняват лицата, с които те са влизали в контакт, те веднага също ще бъдат поставени под карантина, като списък с имената им ще бъде предоставен на РЗИ- Пловдив, до получаване на резултата от взетата проба за COVID-19.

Вчера  момчето  е потърсило лекарска помощ. При направената снимка на белите дробове не е установила пневмония. Пациентът е приет в Инфекциозно отделение с превантивна цел, тъй като идва от рискова държава.

Общинският кризисен щаб работи денонощно, събира и анализира информация за епидемичната обстановка във всички населени места. Към 16:30 ч. на 23 март 2020г. под домашна карантина са поставени 147 лица от община Карлово, съобщи в официално изявление председателят на щаба и кмет на Карлово д-р Емил Кабаиванов.

Четири екипа от общината извършват ежедневно четирикратна дезинфекция на обществените места в Карлово

Със заповед на кмета на общината, са задължени управителите на банкови клонове и собствениците на вендинг машини и кафеавтомати, да представят в общинска администрация ежедневни протоколи за извършена минимум 4 пъти на ден дезинфекция на стопанисваните от тях обекти, разположени на територията на община Карлово.

Общопрактикуващите лекари в община Карлово работят при нормален режим

 МБАЛ „Д-р Киро Попов” ЕООД е обезпечена с необходимите предпазни средства – маски, ръкавици, шлемове и предпазно облекло - за лекарите, медицинските сестри и санитарите.

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?