Следвайте ни

Нечакани гости: Мечка с 3 мечета се появи над Карлово ВИДЕО

viber icon

Мецана с три малки мечета слезе край Карлово, те  похапват свежа трева на изток от местността Кръста близо но водопад Сучурум. Малките бяха засечени от местни хора и снощи около 17.00 часа бяха заснети от Васил Скевов, известен татуист от града. Младият мъж чул за тях и излязъл специално да ги види. Той взел бинокъла си и през него успял да направи впечатляващо видео което вече се върти във Фейсбук.

Васил прекарал близо два часа в полите на Балкана на безопасно разстояние от мечката с малките.

Мечките не са били в обичайния зимен сън, коментира за „Марица“ директорът на държавно горско стопанство Карлово Златю Кличев.  Това личи и от видеото, обясни той. По време на зимен сън мечките огладняват и отслабват значително, а тези не са гладни, в добра форма са.  Причината да не изпадат в зимна летаргия е топлото  и меко време през целия сезон. Кафявите обитателки на Балкана са тревопасни и намират коренища, треви и успяват да изкарат добре зимата.

Мечките са много атрактивни, вероятно  идруги хора ще ги забележат, но добре е да избягват срещи с тях  ида бъдат много внимателни, предупреди Златю Кличев. Мечката е майка на три малки мечета и тя ще ги пази много ревниво, ще приема всяка среща като заплаха за децата и, затова стойте далече, категорично заяви Кличев.

А докато се любувал на красивата гледката и играта на мечетата Васил Скевов забелязал и три диви кози. Красавиците с извити рога също както и мечките са под закрила на закона и ловът им е забранен, предупреди директорът на Горското в Карлово.

Вижте видеото ТУК.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?