Следвайте ни

Кметът на Карлово и лекари призоваха гражданите да се ваксинират срещу ковид-19

viber icon

Общопрактикуващите лекари в Карлово и Медицински център 1, който е общинско дружество разполагат с всички видове ваксини срещу ковид-19 в количества, които са достатъчни за жителите на региона. Това съобщиха на пресконференция за хода на ваксинацията в подбалканската община.

В нея участваха кметът на общината д-р Емил Кабаиванов, председателят на Общинския съвет Доньо Тодоров, управителят на МБАЛ "Д-р Киро Попов" д-р Христо Пелев, управителят на Медицински център 1 д-р Атанас Юнаков и д-р Стоянка Делевска от името на общопрактикуващите лекари.

Те призоваха гражданите да се ваксинират в този период на годината, когато заразата е в най-ниското си равнище, хората здрави и има достатъчно от всички видове ваксини. В Медицински център 1 в Карлово могат да се ваксинират и жителите на община Сопот, стана ясно на пресконференцията.

Ваксинирайте се срещу Ковид-19, мислете за своето здраве и здравето на близките ви хора, апелира кметът на Карлово. Имунизациите са безплатни, освен това няма значение дали човек е здравноосигурен, или не. В момента хората имат възможност да направят избор коя от четирите ваксини да им бъде поставена, заяви той.

Според него гражданите не бива да се успокояват със сегашния спад на новозаразените от Ковид, защото – ако няма масова имунизация, съществува риск от избухване на нова вълна през септември.

В Медицинския център, където имунизациите започнаха точно преди 4 месеца – на 11 февруари, до момента общият брой на поставените ваксини е 1 950. От тях 850 души са със завършен ваксинационен процес. Общопрактикуващите лекари в Карлово са поставили 3031 ваксини, а 1 397 човека са със завършен ваксинационен процес. В болницата с поставени по две дози са 77 човека.

Въпреки възможността за избор, в последно време се наблюдава общ спад на желаещите да бъдат имунизирани, отчетоха медиците в Карлово.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ави

Ави

12.06.2021 | 16:02

Ваксинирайте се бе хора.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?