Следвайте ни

Кметът на Калофер алармира Иван Гешев за корупция

viber icon

Сигнали за корупция на местно ниво ще подадат кметове по време на започналата среща с главния прокурор Иван Гешев, която тече в момента в Съдебната палата в столицата. 

На нея са представители на сдружението на малките населени места, което се оглавява от кмета на Калофер Румен Стоянов. Преди началото на срещата той обяви, че ще подаде сигнал, който го изпраща до всички институции, но до момента не е имало реакция от тяхна страна.

Според предварителна информация Стоянов ще алармира Гешев за злоупотреби при ремонта на мемориалния комплекс "Христо Ботев" в Калофер. Държавата отпусна 300 000 лева за обновяването му на Община Карлово.

Впоследствие обаче бяха открити пропуски в ремонта на мемориала. 
 
Според доклад на Агенцията за държавна финансова инспекция  държавата е ощетена с почти 100 хил. лв. заради груби нарушения при ремонта. Стоянов твърди, че вина за това носи кметът на Община Карлово Емил Кабаиванов. 

На свой ред Кабаиванов коментира, че претенциите в доклада не са към общината, нито към него или екипа му, а към изпълнителя на поръчката. Според Кабаиванов това не са хора от общината, а служебни лица - избран надзорник и избран инвеститорски контрол. По думите му те носят отговорност за актовете, които са подписали.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?