Следвайте ни

Изхвърлят мъж без билет от влака Пловдив-Карлово, той лежи в храстите

viber icon

Възрастен мъж е бил изхвърлен от влак между две гари защото нямал билет. Той е бил принуден да слезе между гара Филипово и Труд, паднал в шипкови храсти и останал в безпомощно състояние близо половин час.

През това време викал за помощ. Инцидентът е станал на 26 март във влака Пловдив-Карлово, който тръгва от Филипово в 14.20 часа.

За случая сигнал в „Марица“ подаде  потърпевшият Тодор Николов, 78-годишен пенсионер. Мъжът живее със съпругата си в Пловдив, кв. „Изгрев“, родом е от Баня и се прибирал да нагледа къщата си там.

Когато отидох на гара Филипово касата за билети не работеше, разказа Тодор Николов. И друг път се е случвало, но е имало бележка, че билети ще се издават във влака. Този път нямаше бележка, но се аз спокойно се качих на влака, приготвих си 1.50 лв. за билет до Баня и чаках кондукторът да дойде.

Възрастният мъж бил изненадан -  поискали  му 6.00 лева за билет, таксували го като нередовен пътник. Тодор предложил да плати билет до първата гара – Труд, а след това да се таксува отново като редовен пътник до Баня. Кондукторът отново му поискал 6.00 лева. Завързал се спор, в който се присъединил и началникът на влака. 

След това те казаха , че ще ме свалят от влака, продължава Тодор. Влакът спря, дойде и машинистът – млад здрав и хубав мъж и тримата заедно ме принудиха да сляза. Паднах в един шипков храст и едва когато се свестих започнах да викам за помощ. Помогна ми човек от Труд, който минавал наблизо,  искам да го намеря  ида му благодаря, твърди Тодор Николов.

Ще подам жалба в прокуратурата и в БДЖ-Пловдив, категоричен е възрастният мъж. Дни наред той не може да дойде на себе си от шока, в който изпаднал, след като бил изхвърлен от влака насред път. Той заяви, че ще приложи и медицинско свидетелство за здравословното си състояние – стара травма на ръката, която се обострила от падането и сърдечна недостатъчност.

Проверка на „Марица“ установи, че в този ден влакът, с който е пътувал Тодор Николов, е обслужван от бригада от Пътнически превози – на жп гара Пловдив. Но проверка на прокуратурата може да установи  какво точно се е случило, при положение,  че извънредното спиране на влака, както и всичко, което се случва по време на движението му, се записва автоматично в така наречената „черна кутия“.

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Гражданин

03.04.2020 | 15:12

В тази държава е така,най-лесно се краде от болните и бедните. Защо Големия Лош Чичко Кондуктор да не изкара 2 лева за вечерната ракийка от бедния (или поредния) пенсионер... А какво ще е развитието според мен ли...отсега виждам "легална" пътечка от БДЖ към прокуратурата за усвояване на материални и нематериални блага.

Отговори
6 0

Светлина

03.04.2020 | 14:37

Пускала съм жалби за безхаберието във влаковете за Карлово и от БДЖ Пловдив ми отговориха, че според обясненията на служители всичко било точно, което иска да покаже, че съм сляпа или си измислям. Да знаете, че много лъжат и може да изкарат, че човекът сам е скочил от влака.

Отговори
8 0

крайо време е, иначе закривай

03.04.2020 | 12:46

в тва лайняно бедеже трябва да купуват билетите на хората, а не обратното

Отговори
8 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?