Следвайте ни

Художничката Кунка Бакалова от Карлово грабна престижна награда във Венеция

viber icon

Художничка от Карлово получи престижна международната награда "Raffaello & Canova" във Венеция. Кунка Бакалова, която покори с изявите си галерии в Европа, Индия  и Корея, благодари на  д-р Франческо Саверио Русо и Салваторе Русо за приза. Наградата се присъжда на художници, които се открояват със своите артистични и стилистични изследвания.

Това е една от най-престижните награди за изкуство, които се връчват във Венеция. Церемонията се е състояла   на 12 декември 2020 г. от 10:30 ч. в Scuola Grande di San Teodoro  в присъствието на колекционери, журналисти, политици и любители на изкуството.

Кунка Бакалова започна своя път в изкуството с картини от ориз, но веднага след това се насочи към живописта. Тя завърши пловдивската АМТИИ, а картините и участват в десетки международни проекти и социални инициативи. Самата тя е автор на някои от тези проекти.

Картината, за която карловката получи наградата  бе публикувана в  списанието Art International Contemporary Magazine от ноември - декември 2020 г. в раздела, посветен на „Международната награда на Рафаело и Канова“, както и в  официалния каталог на събитието „Международна награда„ Рафаело и Канова “. В ноемврийския / декемврийския брой  списанието „Art International Contemporary Magazine”   проследява  произведенията на изкуството, участвали в събитието, сподели художничката.

Венеция е един от най-красивите градове в света, способен да достави на своите посетители незабравими емоции, а сега е домакин на „Международната награда "Raffaello & Canova“, припомни художничката. Рафаело Санцио, на чието име е учредена награда, е  една от най-важните фигури на Италианския Ренесанс. Той е починал на 6 април 1520 г. на 37-годишна възраст и се утвърдил като истинска легенда в историята на изкуството.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?