Следвайте ни

Царица на розите посрещна посланичката на Бразилия в Старинно Карлово

viber icon

Посланикът на Бразилия  Нейно превъзходителство Мария Рейс посети  Карлово този уикенд.  Тя дойде в Розовата долина по покана на  асоциация „Царици на розата“  и се срещна с кмета на общината д-р Емил Кабаиванов. Двамата разговаряха за връзките на Карлово с побратимения бразилски град Барбасена, в който също се отглеждат рози, но декоративни. Двамата  се обединиха около идеята връзките между двата града да бъдат по-интензивни.  Кабаиванов и Мария Рейс  пиха  по чаша кафе на пясък,  опитаха прочутото сладко от маслодайни рози, което се приготвя традиционно в Карлово.  Мария Рейс сподели, че е впечатлена от усърдната работа на всички фамилии, които продължават да се занимават с отглеждането на маслодайната роза, че това изисква да  стават  сутрин преди изгрев, за да откъснат свежите розови цветчета, пълни с етерично масло.

 Посещението на Мария Рейс обаче бе частно, тя дойде в града на розите с дъщеря си и бе посрещната от „Царица на розите“ и „ Царица на Розовата долина“ 2012 Милиана Танчева. Всички заедно  направиха обиколка на Старинно Карлово и разгледаха възрожденските къщи, които са туристически атракции  Бухаловия хан, Патевата къща, поклониха се на паметника на Васил Левски.

  

 След прекрасния ден, който прекара в центъра на Розовата долина, Мария Рейс се върна в София с усмивка на лице и пълно с радост и положителни емоции сърце.

 


 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?