Следвайте ни

Започна саниране на още 5 блока в Свиленград 

viber icon

Още 5 блока в свиленградския кв. „Простор” ще бъдат санирани. Старт на проекта за сградите с номера 2, 3, 7, 9 и 12 бе даден вчера. Те трябва да бъдат напълно обновени до 20 март 2023 г.   

Парите за обновяването на панелните сгради са от оперативна програма „Региони в растеж“ и  са 1 499 964 лв. От тази сума финансирането от ЕС е 1 274 969,96 лв., а националното  224 994 лв., съобщиха от Община Свиленград. 

В ремонтираните сгради ще бъде осигурена достъпна среда за хора в неравностойно положение. Енергийната ефективност на блоковете  ще допринесе за намаляване на крайното потребление на енергия и косвено до намаляване на емисиите на парникови газове. Също така ще се модернизират жилищните сгради, ще се осигури рентабилна експлоатация и ще се постигне клас на енергопотребление "В", коментира ръководителят на проекта Светлана Панайотова.

           

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?