Следвайте ни

Военни почести за Трети март в Хасково и Димитровград

viber icon

Военни почести бяха отдадени при честванията на Националния празник - Трети март, в Хасково и Димитровград.

 

В Хасково солистът от Старозагорската държавна опера Александър Марулев изпя акапелно националния ни химн на централния площад "Свобода" . Честването на Националния празник започна с военен ритуал по издигане на трикольора на площад "Общински" с участието на духова музика и почетен караул от армейското поделение 52 740.

Глави в памет на загиналите за свободата на България пред мемориала на Незнайния войн сведоха официални лица, представители на партии, обществени организации и много граждани. Те поднесоха венци и цветя.

"Да напишем нова страница в историята на България и в нея да бъде ​отбелязано, че 143 години след Освобождението ние сме така обединени, както тогава. И днес да се помни както тогава, че пътят ни е само напред, защото зад нас е България", каза в словото си кметът Станислав Дечев.

Много млади хора в Димитровград се включиха на централния площад "България" в официалното честване ​на Освобождението. То също започна с военен ритуал по приемане на почетния строй и тържествено издигане на националното знаме под звуците на националния ни химн, изпълнен от димитровградския духов оркестър.

"Днес отдаваме заслужена почит и се прекланяме  пред подвига на хилядите чужди войни, пред българските опълченци и всички, които със своята саможертва вградиха живота си в олтара на Свободата“, отбеляза в словото си кметът Иво Димов.

След официалните речи, с шествие по пешеходния булевард военни, граждани и гости се ​отидоха до паметна плоча на Освободителите, където бяха положени венци и цветя.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?