Следвайте ни

Викат кметове от региона заради чумата по свинете

viber icon

Разяснителна среща за предотвратяването на африканската чума по свинете провежда днес областната администрация в Хасково с всички кметове на общини от региона. С решение на Областната епизоотична комисия управниците ще бъдат запознати с мерките, които трябва да се предприемат за изпълнение на Плана за контрол и предотвратяване на разпространението на заболяването и промените в Закона за ветеринарномедицинската дейност.

На срещата ще присъстват всички кметове на общини от областта, всички държавни ветеринарни лекари към общините,  ОДБХ–Хасково, Българският ветеринарен съюз и Областна дирекция на МВР – Хасково.

Кметовете ще предоставят графици за провеждане на разяснителни кампании, на които да присъстват представители от ОДБХ-Хасково, Българския ветеринарен съюз, кмет или наместник на населеното място.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде ще посрещнете Великден?