Следвайте ни

Свиват ковид леглата в Хасковска област, 94 са в болници 

viber icon

94 са пациентите с коронавирус, настанени в ковид отделенията в Хасковска област.

В МБАЛ- Хасково са настанени 40 души. Ще оставим разкрити 51 легла – 20 в инфекциозно отделение и 31 в бившата рехабилитация, каза директорът на болницата д-р Георги Гелов на свиканото от областния управител д-р Стефка Здравкова онлайн заседание на щаба. 

Д-р Гелов каза още, че след дезинфекция на част от отделенията от понеделник тяхната работа ще стартира нормално, но всеки момент при необходимост могат да бъдат разкрити допълнителни легла. 

Д-р Калфов, директор на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания, каза че  леглата тама вече са 12, а са заети 6. Ако всичко е наред и тенденцията продължава да е същата, ще прекратим тази дейност и ще възстановим нормалното функциониране на болницата, допълни той. 

Броят на леглата за пациенти с коронавирус са намалени и в МБАЛ-Свиленград. Там в момента разполагат с 45 легла. В МБАЛ-Хигия, МБАЛ-Димитровград и МБАЛ-Харманли броят на леглата засега остава непроменен, като се очаква през следващата седмица да бъде изменен. 

Началникът на РУО-Хасково г-жа Христина Боева заяви, че е създадена организация за провеждането на матури при зрелостниците, поставени под карантина. Също така голяма част от учителите са ваксинирани, а към момента има двама положителни на коронавирусна инфекция.

Разполагаме с достатъчно ваксини на BioNTech/Pfizer, Moderna, Janssen и AstraZeneka, които са предоставени на общопрактикуващите лекари и във временните имунизационни кабинети и всеки, който желае имунизация, има право на избор, каза директорът на РЗИ д-р Соня Димитрова. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?