Следвайте ни

Стефан Димитров: Област Хасково и хората трябва да са важни за политиците! 

viber icon

Кандидатурата ми за народен представител не е самоцел. Политиците в парламента трябва да разберат, че „зелената сделка“ е важна и не трябва да се пропускат възможностите, които се предоставят на област Хасково. Това каза Стефан Димитров минути след регистрацията на листата на коалиция ГЕРБ – СДС, когато стана ясно, че той ще заема и трето място в нея.  

Това, което се случва в момента, е недопустимо. Хората, заети в „Марица изток басейн“, са изложени на риск да останат без работа. Синдикатите са готови дори да започнат стачни действия, защото е налице недобро отношение към проблема. Държавата трябва да е справедлива към всички. Когато говорим за „зелената сделка, на първо място, държавата трябва да осигури възможност за реализация на заетите във въгледобивния сектор, преди да премине към ликвидирането му. Вие си спомняте, че във времето назад именно нашата област бе потърпевша от подобни действия - близо 20 000 души напуснаха областта в следствие на ликвидацията на рудничните комплекси в Димитровград и в Маджарово, аргументира се Стефан Димитров.

Искам да предам на всички кандидати, че не трябва да мислят за „зелената сделка“ единствено и само като възможност за нови инвестиции, а като ангажимент и отговорност към хората, които в момента са заети в енергетиката и другите потърпевшите сектори, категоричен бе той. И изрази ясното си становище, че Хасковска област може да се развива като търговски, индустриален и земеделски център, защото има всички предпоставки да бъдат направени инвестиции, свързани с иновациите – в сферите на „зеления“ водород, в подпомагане на логистични центрове заради наличието на жп инфраструктура – изграждането на зърнен и интермодален терминал. В тази връзка той даде за пример работата на кмета на Община Хасково, който през последните месеци работи усилено в посока осигуряване на средства и ресурс за изграждането на индустриалната зона между Хасково и Димитровград, която е „възлова“ за преминаването на областта към кръгова икономика. Той обясни, че част от възможностите за нови инвестиции и за икономическо развитие на региона, е изграждането на буферни паркинги с автономни зарядни станции за автомобили, задвижвани от електроенергия и водород. 

Несъмнено това, което трябва да се постигне, за да не бъде пагубна „зелената сделка“ за Хасковска област, е да се подкрепи местния бизнес - да се направят инвестиции в преструктуриране на производствата, за да се запазят работните места и бизнеса да се почувства удовлетворен от държавата, която работи в полза на хората. 

За съжаление виждаме, че в нашия регион продължава тенденцията водачи на листи да бъдат личности, които не са от тук. Това не е лошо, но се вижда, че през последните години тези водачи така и не се връщат в Хасково, за разлика от местните хора, заяви Стефан Димитров.  

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?