Следвайте ни

Сключиха договорите за зимна поддръжка на пътищата в Хасковска област

viber icon

Сключени са договорите за поддръжка през тази зима за магистрала "Марица" и шосетата от I, ІІ и ІІІ клас на територията на региона. Това докладваха от Областно пътно управление (ОПУ) в Хасково на неприсъствена координационна среща на областната администрация с ресорните служби.

126 машини са предвидени за обслужването на пътищата I, II и III клас и 34 ​за АМ "Марица". Между ОПУ и ОДМВР-Хасково е създадена системност за въвеждане на варианти за временна организация и безопасност на движението при влошени метеорологични условия.

По доклад на РЗИ в областта е създадена организация за придвижването и настаняване на болни на хемодиализа пациенти при усложняване на зимната обстановката.

От Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" информирали областната управа, че техниката, с която разполагат, е приведена за работа при зимни условия. Предстоящата зима се очертавала с температури около нормата за района, което означава малко по-хладно и с по-обилни валежи от предишния сезон, прогнозира шефът на Хидрометеорологична обсерватория в Хасково Спас Александров. 

Общините също уверяват, че имат договори или са в процедура по сключване н​а такива с фирми,​разполагащи с необходимата техника за действие при усложнена зимна обстановка.

 

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (1)

Далавера

Далавера

25.11.2020 | 17:44

Кой ще удари пак кьоравото и кого ще нагушат?По точно КОИ.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Тръгвате ли по заведения, ако отворят?