Следвайте ни

Съдът пусна под домашен арест хванат с 5.383 кила дрога

viber icon

Задържаният в края на това лято с 5.383 кг марихуана на границата Борис Обрешков излезе от следствената килия. Хасковският окръжен съд уважи днес молбата на 50-годишния мъж от старозагорското село Дълбоки и измени мярката му за неотклонение от "задържане под стража" в "домашен арест". Определението си Темида се обоснова, след като прецени тежкото семейно положение на Борис, процесуалното поведение на съдействие на разследващите и наличието на постоянен адрес.

Съдът прие наличието на обосновано предположение за извършено от обвиняемия престъпление, предвид събраните към момента доказателства в хода разследването, както и високата степен на обществена опасност и механизъм, сочещ организираност. По отношение на останалите две предпоставки, да се укрие и да извърши престъпление, ​Темида ​прие, че те са разколебани, с оглед на чистото съдебно минало и добри характеристични данни на Борис.

Определението може да бъде протестирано или обжалвано в 3-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.

50-годишният мъж бе арестуван на 30 август т.г. на пункта Капитан Андреево на път за Турция при съвместна акция на Митническо разузнаване, ГДБОП и Гранична полиция.  В резервната гума на шофираното от Обрешков Ауди А3 бяха открити 24 найлонови плика с канабис. По цени на съдебната система заловената дрога е на стойност 21 532 лв.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?