Следвайте ни

Нов рекорд в Хасково, 37 с вируса за денонощие 

viber icon

Нов рекорд на заразени с коронавирус отбелязват здравните власти в Хасково. 37 са за последното денонощие в областта.  

Най-много са новите случаи в Хасково – 10, по 8 са в Димитровград и Харманли. В Свиленград са 9, а в Тополовград и Стамболово по 1. 

Сред установените положителни лица за последните 24 часа е ученик от 7 клас в свиленградското СУ "Д-р Петър Берон". Там под карантина са поставени 19 деца, които преминават в дистанционна форма на обучение. 

С положителен тест е и медицинска сестра от Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково.

Починала е жена на 75 години от община Минерални бани, която е имала сърдечно заболяване. Тя е била хоспитализирана на 25 октомври, ден по-късно е диагностицирана с Covid-19 и е починала на 28 октомври. 

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 599.

Хоспитализираните са 73. В МБАЛ - Хасково са настанени 49. В МБАЛ - Свиленград са настанени тринадесет. В МБАЛ - Димитровград има четирима. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени трима души. В лечебни заведения извън областта се лекуват четирима. На домашно лечение са 209 човека.

С последния починалите са 39, а напълно излекувани са 278 човека.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (1)

Гост

Гост

29.10.2020 | 11:37

Ауу,колко страшно! Смях голям,а сигурно от другите грипове има двеста ,ама не е интересно да се пише за тях.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?