Следвайте ни

МС прекрати концесия за добив на гнайс в Ивайловград 

viber icon

Концесионният договор за добив на скалнооблицовъчни материали - гнайсошисти, от находище „Чатала“ в Ивайловградско е прекратен поради неизпълнение на основни договорни задължения от страна на концесионера. Това реши на последното си заседание Министерският съвет в оставка. 

Концесионерът, „Гнайс Кобилино“ ООД, което е преименувано на „Гнайс Комерс“ ООД,  не е заплатил концесионно възнаграждение и дължими неустойки за неизпълнение, не са предоставени банкови гаранции, обезпечаващи задълженията за концесионно плащане и за възстановяване на околната среда и рекултивация на засегнатите земи. Констатирано е и неизпълнение на непарични договорни задължения.

Кабинетът в оставка се произнесе и по друга концесия в хасковска област. Хасковското дружество „Пим Минерал" ЕООД е новият концесионер на находище „Крепост" - участък „Запад", от което се добиват мрамори. 

Находището се намира на територията на община Димитровград. Концесията за него е предоставена през март 2005 г. за 30 години на „Пим продукт" ЕООД. С днешното решение на МС правата и задълженията по предоставената концесия се прехвърлят изцяло на „Пим Минерал" ЕООД. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?