Следвайте ни

Марио Бисеров: На 2 септември депутатите разпродадоха България

Сред полицаите имало внедрени шпицкоманди от мутри с мъртвешки глави на емблемите, твърдят протестърите. Пенсиониран майор входира в ОДМВР донос до вътрешния министър

viber icon

България бе разпродадена на 2 т.м., когато парламентът гласува Закона за концесиите. Това заяви днес в Хасково Марио Бисеров на брифинг на протестиращите. Според него премиерът Бойко Борисов раздал 134 концесии.

Бисеров, Георги Делчев и Йордан Данев заявиха още, че на големия протест в началото на септември сред полицаите имало внедрени мутри. "Имаше хора в униформи, без идентификации и обозначителни знаци. Тези хора бяха татуирани и силно брадясали. На ръкавите си имаха емблеми с черепи", твърдят протестиращите, които индиректно направиха препратка към CC подразделението "Мъртвешка глава" в Хитлеристка Германия. Според представителите на протестиращите именно тези внедрени в полицейските редици са предизвикали сблъсъците в София. "Лично видях и как след заседанието на Народното събрание депутати обличаха полицейски униформи, за да се скрият от народната любов", обясни още Бисеров.

"Полицията в Хасково стана политическа." Това пък заяви офицерът от резерва майор Иван Тошев. "МВР директно нарушава законите на страната, след като разреши участието на мутри в потушаването на протеста", допълни служилият във военновъздушните ни сили офицер. Той получил акт по Закона за движението по пътищата след участието му в блокадата на магистрала "Марица" в началото на миналия месец. "Защо не ни написаха актовете по ЗДвП, а не по Закона за митингите", попита Тошев. 

Майорът е входирал в полицията и писмо, което чрез шефа на областната дирекция да бъде препратено на министъра на вътрешните работи. То е озаглавено "Донос от Иван Василев Тошев срещу ръководителя, осъществил общото ръководство на полицейска операция на 04.08.2020 г. около 20:30 часа, на АМ „Марица“, на км 108+200  в посока Р. Турция. Относно:  Незаконно разтуряне и пречене на легитимно протестно действие от органи на МВР".

"Аналогични протести с блокиране на път бяха извършени от подчинени на същия началник полицаи, на 3,4.11.2015 г.. Тогава служители, подчинени на Обл дирекция на МВР, както и униформени и пожарникари от Димитровград, много повече от нас, протестиращите на АМ Марица, блокираха същата магистрала и спряха движението по пътя Хасково-Димитровград в защита на заплати при пенсиониране.

Част от полицаите привлечени в операцята за потушаване на протест и разблокиране на магистрала, са участвали в също такъв протест, и са блокирали магистрала на 3 и 4.11.2015 г.

Имат права, няма лошо, ако подходът на Обл дирекция на МВР тогава и сега бе еднакъв. Но и тогава и сега, ръководството на ОУ на МВР приложи Закона пристрастно, според посланията на двата протеста, и взе противоположни решения по един и същи казус (analogia legis), в зависимост от личния интерес.  

Тогава за „движение на полицаи върху пътното платно» при блокирането край село Крепост на 3 ноември 2015, около 17:00 часа, подчинената му пътна полиция не е връчила акт на нито един полицай, за това, че създават опасност за движението​", отбелязва Иван Тошев в пространното си писмено донесение до министъра.

За да си плати глобата от 20 лв. пенсионираният офицер дава консултации всякакви срещу точно и само 1 стотинка. 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Василев

Василев

16.09.2020 | 15:27

На първата снимка забелязвам един джендър, вече късо подстриган. Абе,джендър,джендър, ама си е жив пе...ал.Пкяс,пляс педалите водно колело...

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?