Следвайте ни

Ковид отделенията празни, само 10 хоспитализирани в Хасковско 

viber icon

Едва 5-ма са пациентите  в ковид отделението на МБАЛ-Хасково. В „Хигия“ и в свиленградската болница, която бе доста натоварена в пика на пандемията, няма болни с вируса. В димитровградската „Св. Екатерина“ се лекуват 3-ма, а в МБАЛ- Харманли- 2ма. Това стана ясно на онлайн заседанието на Областния щаб в Хасково. 

От здравните заведения, заявиха, че обстановката е спокойна, имат медикаменти и предпазни средства. 

Имунизирането върви с добри темпове, стана ясно на заседанието. Ваксинираните лица в областта към момента са общо 42 166, каза директорът на РЗИ- Хасково д-р Соня Димитрова. Тя повдигна въпроса за натовареността на служителите на РЗИ, които дават смени на ГКПП Капитан Андреево. „По 5 човека дават смени на граничния пункт. Миналата година имаше отпуснати средства за доброволци,  които ни помагаха. Само през изминалия ден през граничния пункт са преминали 250 души. Затруднение имаме и с транспорта“, каза д-р Соня Димитрова.

Областният управител инж. Минко Ангелов заяви, че ще потърси съдействие от Министерството на здравеопазването, ако има възможност да се осигурят средства и тази година. 

От образователния инспекторат казаха, че има един ученик от 7. клас под карантината към момента. „Националното външно оценяване на 7 и 10 клас ще бъде в дните от 16 до 18 юни, но за карантинирания седмокласник са създадени всички необходими условия и той ще проведе изпита в самостоятелна стая“, добави директорът на РУО- Хасково Христина Боева.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?