Следвайте ни

Калин Вельов: Оцеляването на творците е гарантирано 

viber icon

Бюджетът за култура за 2021 г. ще е по- голям от тазгодишния. Парите за този сектор се увеличават през последните години. Надявам се да достигат до повече хора в свободния сектор. Това заяви в Хасково депутатът от ГЕРБ Калин Вельов, който е член на комисията по култура в НС. 

Около 5000 творци  бяха подпомогнати в ситуацията на пандемия, която нанесе големи щети на сектора. Още толкова са подкрепените по различни програми.  Оцеляването на сектора е гарантирано, смята Вельов.  Самият той е творец на свободна практика и призова колегите си да бъдат по- активни и да се интересуват от възможностите, които държавата предлага. 

В Хасково Калин Вельов бе с депутатите Евгения Анлегова и Митко Полихронов с когото го свързва приятелство. Музикантът се срещна с представители на културните среди. За утре е предвидена среща в Димитровград.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (1)

Балки

Балки

27.10.2020 | 09:11

За него да,ама за останалите? На хранилката са ясни,да му мислят другите.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?