Следвайте ни

Хасково без ковид болница, липсва персонал и апаратура 

viber icon

В област Хасково няма да има болница само за пациенти с COVID-19 и отделна за пациенти без вируса, за сега. Причината да не се спази заповедта на здравния министър, е  липсата на персонал и апаратура и невъзможността за прехвърляне на медици от едно лечебно заведение в друго. Това обявиха след днешното заседание от Областния щаб. 

Ежедневно се следи за нивата на заболеваемостта и при усложняване на епидемиологичната обстановка ще се разгледат варианти за повишаване на капацитета на легловата база в болничните заведения на територията на областта. Заболеваемостта в областта е 296.9 на 100 000 населени, казаха още от Щаба. 

Заетите легла за  пациенти с коронавируса са :

 В МБАЛ-Хасково - 76 легла, от които 6 – ОАИЛ, МБАЛ-Свиленград -  44, МБАЛ-Димитровград -24, МБАЛ-Харманли – 34.  Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково разполага с 14 легла. 

 

, з
Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?