Следвайте ни

Глобиха некоректни работодатели с 37 400 лева 

viber icon

Нарушенията по трудови правоотношения, като наети без трудово договор, продължават да са най- честите. През октомври Инспекцията по труда е открила – 367 такива при извършените 125 . 10 от тях са били по сигнал на граждани. 

Констатирани са общо 638  нарушения., 271 от които са свързани с осигуряване безопасност при работа, съобщиха от Инспекцията. 

Приложени са  619 принудителни административни мерки, съставените актове са 34. През октомври  в сила са влезли  41  наказателни постановления за 37 400 лв.

От Инспекцията по труда напомнят на работодателите възможността сами, със собствени средства, да направят оценка на риска от разпространение на КОВИД-19 чрез разработения от Европейската агенция за безопасност и здраве при работа онлайн инструмент за интерактивна оценка на риска. Той е преведен на български език и е адаптиран съгласно българското законодателство благодарение на Инспекцията по труда. Помощник-инспектори, назначени по проект „Оптимизация и иновации в ИА ГИТ“, са на разположение на работодателите, за да им демонстрират функционалностите на този и още 40 инструмента за оценка на риска, които могат да се използват и за обучение и инструктажи. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?