Следвайте ни

До 31 юли училища подават проекти за дигитализация в Димитровград  

viber icon

До 10 000 лв. може да полу всяко училище в Община Димитровград, за закупуване на съвременни технологични средства, оборудване на кабинети, програмни продукти и лицензи. Парите са от общинската програма „Модернизация в системата на училищното образование чрез дигитални технологии”. Според решение на ОбС, бюджетът й за т.г. е 60 000 лв. . 

Днес кметът Иво Димов и екипът на програмата я представиха пред директори и  учители. На срещата в зала „Гросето” бяха и експертите от екипа, разработил програмата Йоана Минчева от програмен директор на Център за творческо обучение в София, Димитър Дряновски – експерт „Внедряване на дигитални технологии” в ЦТО.

Срокът за кандидатстване по програмата е от 01.06.2021г. до 31.07.2021 г., а за изпълнение на дейностите - до 30.11.2021 г. Предвидено е отчитането на изпълнението на проектите да се осъществи до  5 работни дни след приключване на проектните дейности, но не по-късно от 05.12.2021г.

Образователни решения за проектно базирано обучение с виртуална и добавена реалност.

Преносими компютри и таблети;
Специализирано оборудване за кабинети в направленията природни науки, (дигитални) технологии, роботика и програмиране, инженерство и математика;
Програмни продукти и лицензи.
Проектите ще бъдат разглеждани от комисия, назначена от кмета на общината и ще бъдат финансирани по реда на тяхното постъпване, като разглеждането и обявяването на резултатите ще се осъществи до 5 работни дни от провеждане на заседанието за 

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?