Следвайте ни

Бивши възпитаници на Езиковата в Хасково създават алумни сдружение 

viber icon

Бивши възпитаници на Езиковата гимназия в Хасково учредяват Алумни сдружение, съобщи директорът на елитното школо Деян Янев. 

Очаква се сдружението да започне да функционира напълно наесен с откриването на новата учебна година. Тогава се навършват и 50 години от основаването на Немската езикова гимназия в областния град, чийто правоприемник днес е ЕГ "Проф. д-р Асен Златаров. 

Инициативен комитет кани всички бивши възпитаници на гимназията, които искат да бъдат сред учредителите, да направят своята заявка за това до 31 юли. През август следва да бъдат завършени формалностите по вписването на сдружението, учредено в обществена полза. През септември ще започне и набирането на членове. 

„Искаме да канализираме усилията на поколения завършили гимназията в подкрепа на развитието на училището и да насърчим образователното и духовно развитие на учениците, в т.ч. и на техните таланти, като същевременно подпомагаме възпитаването им в дух на високи цели, хуманизъм и уважение към личността на човека и неговата индивидуалност“, заявиха от Инициативния комитет, в които има представители на различни випуски от 1999 до 2011. Оттам допълниха, че вече има желаещи да се включат като учредители. „Идеята за сдружението се посреща еднакво добре у представители на различни  поколения, като се споделя общата оценка, че има необходимост от подобна организация“, бяха категорични инициаторите.

Сред целите на първото по рода си в областта алумни сдружение са развитие на човешкия потенциал, с фокус към учениците на гимназията, подобряване на материално-техническата база, насърчаване на сътрудничеството между бивши и настоящи възпитаници на училището, изграждането на общностен дух и обединяването на техните усилия за постигане на общите цели.

„Изключително съм впечатлен и съм трогнат от инициативата и напълно подкрепям целите на сдружението. Като бивш възпитаник на гимназията и като настоящ директор, съм готов да се включа в реализацията й“, заяви директорът Деян Янев като допълни, че вече е провел няколко разговора с инициаторите чрез онлайн видео конферентна връзка. „Освен материално, гимназията има необходимостта да бъде подкрепяна и с експертен капацитет и идеи. Голяма част от бившите възпитаници са успешно реализирани специалисти в най-разнообразни области в публичния и в частния сектор в България и чужбина и съм сигурен, че тяхната подкрепа за развитието на училището ще е безценна“.

„През цялата следваща учебна година планираме събития, посветени на 50-тата годишнина от основаването на гимназията. Някои от тях ще бъдат със специален фокус върху бившите възпитаници.“, сподели директорът Деян Янев.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?