2400 военни чакат президента Радев в Корен

Президентът Румен Радев се очаква днес на полигона „Корен“, където се провежда учение на  Сухопътните войски „Балканска стена - 2020”. То е най- мащабното през последните 20 години. В него участват над 2400 военнослужещи и около 700 единици техника.

Вчера на полигона бе военният министър Красимир Каракачонов.  Учението се провежда при спазване на мерки срещу заразяване с Covid - 19. На военнослужещите са направени тестове предварително като не са установени заразени.

Основната задача, поставена с учението „Балканска стена“, е: „Цялата 61-а механизирана бригада да бъде разгърната на поле, в истински условия. В продължение на почти 18 години това бе правено първо с един батальон и след няколко месеци – с друг батальон. След 18 години имаме възможности и ресурсно осигуряване, които ни позволяват цялата бригада да дойде на това учение“, посочи бригаден генерал Валери Цолов, който е офицер, провеждащ учението. 
Той благодари на кметовете на общините Хасково и Стамболово, които са предоставили за ползване общински имоти извън района на полигона, на МВР за организацията на движението по републиканската пътна мрежа и на НКЖИ за подкрепата, оказана за предислоциране на техниката от пунктовете за постоянна дислокация до Учебен полигон Корен.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Ванко

Ванко

27.10.2020 | 09:09

Вярно ли бе? Аз се чудя защо си живеем нормално,разхождаме се спокойно до късни доби и няма престъпления.

Отговори
1 0
*  *  *

* * *

27.10.2020 | 07:51

Т.н. "българска армия" е двойно по-малка, отколкото е полицията.

Отговори
1 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?