Следвайте ни

20 ученици от „Н.Й. Вапцаров“ на практика в Португалия 

viber icon

В  хасковската Професионалната гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н. Й. Вапцаров“ се стягат за  учебна практика в Португалия през лятото по проект  „Por2Auto“, финансиран по Програма Еразъм+.

20 ученици от специалностите „Автотранспортна техника“ и „Автомобилна мехатроника“ и 2-ма ръководители ще са в далечната държава от 24 юли до 7 август. В Португалия учениците ще работят в модерни автосервизи, в които ще доизграждат уменията си, придобити в обучението  в гимназията.  Очаква ги и интересна културна програма и пътувания до емблематичните градове Порто и Брага.

Подготовката за практиката в Португалия обхваща допълнително обучение по английски език, фокусирано върху техническа терминология;  запознаване с историята, културата и традициите на Португалия, както  и допълнителна подготовка по специалността, свързана със съвременните тенденции в автомобилния транспорт в страната- домакин.

Учениците се явиха на писмен тест по английски език, както и на интервю. Всеки ученик прави разработка по тема, свързана с транспорта- презентация, есе и т.н.

Практиката в Португалия е очаквана с голямо желание и вълнение в ПГТАТ и защото това ще бъде първото пътуване на ученици от гимназията по Програма Еразъм+ след декември 2019 г. 

Надеждата е през новата учебна година да могат да се осъществят  международните дейности и по другите текущи проекти по Програма Еразъм+.

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?